Ostoskori on tyhjä

Tarina

Kaikki sai alkunsa rakastumisesta

Suomalais-amerikkalaisen yrityksemme tarina alkoi, kun tapasimme kansainvälisellä nettideittipalstalla 2002. Tiesimme jo ensi hetkestä alkaen jakavamme samat arvot ja kiinnostuksen kohteet. Tutustuminen eteni todella nopeasti. Ystäviämme hieman hirvitti! Kolmannella tapaamisella, heinäkuussa 2003 menimme hullun rakastuneina naimisiin Kauhajoella, Kirsin lapsuudenkodin pihapiirissä.

Häiden jälkeen muutimme Markin kotimaahan Amerikkaan Niagara Fallsiin, jossa syntyivät kaksi ensimmäistä lastamme ja heidän mukaansa nimetty yhteinen keramiikkasarja Hans & Emma.

Inspiraatiota maailmalta

Yhteisen, luovan alan yrityksen perustaminen oli meille luontevaa, sillä Mark oli aiemmin työskennellyt lavastuksen, somistuksen ja keramiikan parissa. Kirsi oli toiminut vuosia sisustajana Helsingissä ja tätä ennen opiskellut yliopistossa sekä saattanut loppuun verhoilijan tutkinnon.

Yrityksen ja perheen kasvaessa aloimme etsimään rauhallista ja inspiroivaa ympäristöä jonne asettua. New Yorkin osavaltio vaihtuikin kaipaamaamme rauhaan muuttaessamme 2007 Kirsin vanhempien naapuriin Kauhajoelle.

Nurmisen mummu ja paappa ovat olleet korvaamaton tuki meidän nyt nelilapsisen yrittäjäperheen arjessa. Heille suurkiitos siitä.

Elämyksiä suurella sydämellä

Suomeen muutettuamme haave oman kahvilan perustamisesta lähti elämään. Halusimme luoda paikan, jossa olisi pieni keramiikkamyymälä sekä kansainvälinen, olohuonemainen kahvila, jossa asiakkaiden olisi hyvä ja rento olla.

Nautimme myös leipomisharrastuksesta ja etenkin Kirsiä kiinnostivat terveelliset raaka-aineet.

Kahvilahaave kasvoi. Mitä jos meidän kahvilassamme tarjolla olisikin Markin isoisä-Johnin aitoamerikkalaisilla diner-resepteillä valmistettuja kakkuja ja piiraita, sekä Kirsin suvun suomalaisia herkkuja? Ja käyttäisimme mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja raaka-aineita.

Kahvilassa pystyisimme yhdistämään kaikki rakastamamme luovat asiat kokonaisuudeksi.

Markin Amerikkalainen unelma toteutui Kauhajoella

Palaset alkoivat loksahdella kohdilleen, kun ensimmäinen Valkoisen Puun kahvila avasi ovensa vastaremontoidussa Kauhajoen Kotiseututalossa 2011, toinen Seinäjoen ydinkeskustassa 2016, kolmas Tampereen Keskustorilla maaliskuussa 2020 ja neljäs Jyväskylän Toivolan vanhan pihan yhteydessä vappuna 2021.

Korona-aika vaikeine rajoituksineen haastoi meidät kehittämään toimintaamme entistä nopeammin.  Näin 2021 syntyi Kauhajoelle valmisruokatehtaamme, Valkoinen Puu Food Factory. Raakapakasteina myytävät lasagnet ovat parhaillaan valloittamassa ruokakaupat kautta maan.

Yllätykseksemme 2021 toteutui myös pitkäaikainen haaveemme boutique hotellista ja Salaisen Puutarhan Majatalo avautui Kauhajoella juuri ennen joulua.

Kaiken kaikkiaan Markin amerikkalainen unelma yrittäjyydestä ja työpaikkojen luomisesta on alkanut toteutunut Suomessa, ja unelmointi jatkuu.

Vastuullisuus Valkoisessa Puussa

Valkoisen Puun vastuullisuus on huolenpitoa ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnista

1.Huolehdimme toisistamme.

Kun henkilökunnalla on hyvä olla, on asiakkaillakin mukava ja rento olo tulla kahviloihimme. Pidämme yllä avointa ja keskustelevaa työkulttuuria, jossa opitaan yhdessä. Jokainen on yhtä tärkeä osa yritystä.

2. Teemme valintoja ympäristö huomioiden.

Suosimme luomu- ja lähituotteita. Lähellä tuotetut raaka-aineet karsivat kuljetuksista syntyviä päästöjä merkittävästi ja takaavat korkealaatuiset, tuoreet raaka-aineet makua tuomaan.

Luomutuotanto hellii biodiversiteettiä.

Olemme myös mukana taistelemassa hävikkiä vastaan tuotevalikoiman hallinnalla sekä ResQ- hävikkiruokasovelluksen avulla.

Kierrätämme metallin, muovin, paperin ja lasin sekä pyrimme vähentämään muovijätteen määrää aktiivisesti.

Tunnustuksena ympäristötyöstämme meillä on Ekokompassi-sertifikaatti.

3. Olemme osa suurempaa kokonaisuutta.

Yhdessä jokainen on enemmän kuin osiensa summa. Toimimme laajassa verkostossa, jonka olennainen osa lähituottajamme ovat. Yhdessä olemme positiivinen osa aluetaloutta.

Tutustu alla olevaan tuottajaverkoston karttaan!

 

Hae meille töihin

Olemme aina avoimia uusille ja innokkaille työntekijöille. Lähetä meille vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:

  • Kauhajoki

  • kauhajoki[at]valkoinenpuu.fi
  • Seinäjoki

  • seinajoki[at]valkoinenpuu.fi
  • Tampere

  • tampere[at]valkoinenpuu.fi
  • Jyväskylä

  • jyvaskyla[at]valkoinenpuu.fi