Ostoskori on tyhjä

Food Factory

Tutustu uutuuksiimme!

Pestolasagne

Valkoisen Puun kahviloiden rakastetuin lounaslasagne nyt hyvin varusteltujen ruokakauppojen pakastealtaista!

Tutustu pestolasagneemme

Buffalo-lasagne

Amerikanitalialainen erikoisuus, jossa nyhtökana antaa suutuntumaa ja hieman tulinen hot sauce juuri sopivasti potkua. Tätä on kokeiltava!

 

 

Tutustu Buffalo-lasagneemme

Classic-lasagne

Klassinen amerikanitalialainen lasagne, jossa ei ole mitään ylimääräistä.

Lasagnessa käytetty laadukas ylämaankarjanliha tulee tehtaallemme suoraan suomalaisilta pientuottajilta! 

 

Tutustu Classic-lasagneemme

Food Factoryn tarina

Valkoisen Puun Food Factoryn tarina kertoo meidän tiimimme vahvuudesta ja yhteishengestä pandemian keskellä.

Keväällä 2020 elettiin tilanteessa, jossa kahvilamme joutuivat sulkemaan ovensa ja siirryttiin täysin take away -myyntiin. Asiakkailta tuli tuolloin toive, että he saisivat ostettua lempilounasruokiaan kotiin.

Näin syntyivät ensimmäiset, käsin foliovuokiin kootut versiot Valkoisen Puun raakapakastetuista lasagneista. Niitä myytiin koronakevään aikana verkkokaupan kautta tuhansia.

Ideasta tehtaaksi

Kahvilamme perustaja Mark ajatteli tuolloin, että tässäpä voisi olla ideaa kehittää eteenpäin, ja alkoi selvitellä miten lasagnetehdas perustetaan. Selvitystyötä tehtiin saamamme Busines Finlandin kehittämistuen turvin.

Meidän Valkoisen Puun kotipaikkakunnalla Kauhajoella sijaitsee elintarviketeollisuuden osaamisklusteri, joten kaikki tarvittava osaaminen neuvonnasta linjaston rakentamiseen löytyi omalta paikkakunnalta ja maakunnasta.

Lasagnetehdas alkoi rakentua Kometoksen viereen Kauhajoen Aronkylään talvella 2021, ja tuotanto pääsi täyteen vauhtiin syksyllä -21.  Kiitokset yhteistyöstä LC Logistics center, Foodwest ja Kometos!

Arvot edellä

Oli aivan uusi tilanne alkaa kahvilayrityksenä kehittelemään valmisruokia kauppojen hyllyille. Alusta saakka oli selvää, että lähdemme tähänkin hankkeeseen samoilla arvoilla kuin aina:

Tuotteet kehitellään maku edellä, ja suosimme paikallisia, kotimaisia ja parhaita raaka-aineita.

Halu taata herkullinen maku ja minimoida ylimääräiset lisäaineet ohjasi meidät hyvin pian raakapakasteen kehittämiseen. Pakastus säilyttää tuoreuden, ja kun asiakas paistaa lasagnen itse, on maku ja tuoksu herkullisimmillaan. Lisäksi pakaste on joustava, sillä sen voi valmistaa kun itselle parhaiten sopii.

Raaka-aineet ja rakkaus maun salaisuutena

Meillä on hyvin toimiva verkosto pienempien ja isompien raaka-ainetuottajien kanssa.

Hankimme Classic lasagnessa käytetyn ylämaankarjanlihan suoraan kolmeltatoista, eri puolilla Suomea sijaitsevalta pientuottajalta. Nyhtöbroileri, maitotuotteet ja basilika tulevat niin ikään Suomesta.

Oliiviöljy, tomaatti, pinjansiemenet sekä lasagnelevyt ovat Italiasta, josta löytyy paras osaaminen niiden tuottamiseen – ja huippuunsa hiottu maku.

Luomuspeltti

Lasagneissa tärkkelyksenä käytetty luomuspeltti on Kauhajoelta Merinomi oy:ltä. Kun testasimme miten lasagnet muokataan raakapakasteiksi, yksi haasteista oli saada lasagneen sopivan tiivis koostumus.

Se saavutetaan yleensä lisäämällä tuotteeseen tärkkelystä. Kokeilimme tavallisia tärkkelyksiä, mutta huomasimme, että ne toivat lasagneen teollisen maun, jota halusimme välttää kaikin keinoin.

Päädyimme käyttämään tärkkelyksenä täyteläisen pähkinäisen maun antavaa luomuspelttiä, vaikka jouduimme tinkimään lasagnen tiiviistä koostumuksesta. Meille maku oli tärkeämpi, ja onhan speltti vielä kaiken lisäksi luomua ja paikallista. Toivottavasti nautitte mausta!

Oiva-raportti

Lasagnet saatavilla ympäri Suomen

  • Valkoisen Puun kahvilat: Kauhajoki, Seinäjoki, Jyväskylä ja Tampere.

Myös jälleenmyyjiltä:

  • Kauppahalli24.fi.
  • K-ryhmän ruokakaupat kautta maan.
  • Etelä-Pohjanmaalla saatavilla myös valikoiduista S-ryhmän ruokakaupoista – tiedustele saatavuutta lähikauppiaaltasi.

Yhteystiedot

Keskustie 23
61850 Kauhajoki as.
puh. 040 6586507
foodfactory@valkoinenpuu.fi